Hatha Yoga

Hatha Yoga is een zachte, rustige vorm van yoga waarbij rust en adem centraal staan. Er wordt aandacht besteed aan houding, adem en ontspanning waarbij je je lichaam sterker en leniger maakt. Je leert ook je lichaam te respecteren en luisteren naar de signalen die het stuurt. Daarnaast is er de ruimte om jezelf waar te nemen en de rust in jezelf te ontdekken.

Easy flow yoga

Easy flow is een dynamische yogavorm waarbij houdingen vloeiend in elkaar overlopen. De organische bewegingen worden synchroon met de ademhaling uitgevoerd, waardoor de energie gaat stromen. Door de eenheid van adem en beweging wordt de mentale focus vergroot en vermindert de fysieke spanning.

Yin Yoga

Bij yin yoga verken je je grenzen, tast ze af en kun je ze verleggen. Bij deze yoga vorm gaat het voornamelijk om ontspannen, loslaten en verdiepen. Je gebruikt hiervoor duidelijk je adem en geef je jezelf over aan het moment.

Vinyasa Yoga

Vinyasa is een dynamische yoga vorm, met veel raakvlakken met Hatha yoga. Het verschil is dat er bij Vinyasa vloeiend van de ene houding naar de andere wordt overgegaan.

Yoga tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschapsyoga wordt je lichamelijk en geestelijk voorbereidt op een fijne zwangerschap en een ontspannen bevalling. Onzekerheden worden weggenomen en je leert jezelf ontspannen ook wanneer dat best lastig is. Tijdens een zwangerschap en de bevalling weet je niet altijd wat je te wachten staat. Praktische informatie is dan handig.

Kinderyoga

Tegenwoordig komt er veel op kinderen af. Via school, sportclubjes, televisie of ipad/telefoon krijgen kinderen de hele dag door allerlei prikkels te verwerken. Kinderyoga helpt kinderen om al die prikkels beter te hanteren. Tijdens de lessen leren kinderen spelenderwijs hun aandacht naar binnen te richten en zo het teveel aan prikkels buiten te houden. Dit doen we via yoga houdingen, ademoefeningen en spel. Plezier beleven met zichzelf en anderen staat hierbij voorop!