Pilates mat

Bij deze lessen wordt de aandacht vooral gelegd bij je houding, stabiliteit, coördinatie, adem en je focus op je lichaam. Het is een effectieve methode om je lichaam te versterken en functies te verbeteren. Het hele lichaam is betrokken bij  onze  Pilates mat les.

Stick Pilates

In deze les gaan we werken met oefeningen die ook gedaan worden op de Pilates Reformer of de Pilates Cadillac maar in een vereenvoudigde versie. Hierdoor is de Pilates stick les toegankelijk voor iedereen.

Pilates is voor iedereen

Bij Ikgroei is er veel kennis in huis als het gaat over het lichaam. Door onze ervaring passen we heel eenvoudig de oefeningen voor je aan. Je traint daardoor altijd op je eigen niveau met persoonlijke oefeningen op maat. Natuurlijk houden we rekening met eventuele lichamelijke klachten. Door onze “hands on” begeleiding kunnen we je ondersteunen en sturen in het correct uitvoeren van de oefeningen.
Pilates is effectief en veilig voor iedereen om te beoefenen ongeacht het fysieke niveau of bewegingservaring. Pilates is een unieke methode van spierversterkende- en versoepelende oefeningen met respect voor je lichaam met als voornamelijk doel:

  • correctie en verbetering van je lichaamshouding door versterking van je ‘power house’ (rug / buik / bekkenspieren)
  • Versoepeling van je lichaam en het verhelpen van gespannen- of verkrampte spieren.
  • Verbetering van je lichaamscoördinatie.
  • Het verhelpen of verminderen van klachten die komen van uit je bekken en rug.