Ik Groei sinds 2008

In 2008 is Ik Groei ontstaan vanuit een visie; Volg je gevoel en volg je hart. Voor mezelf betekende het; in balans brengen van lichaam en geest. Yoga kwam op mijn pad waar ik pilates al had gevonden en dit wilde ik gaan uitdragen.

In je dagelijkse gang, drukke, of stressvolle tijden luisteren naar wat je nodig hebt en vanuit daar jezelf ontdekken en ontwikkelen; Dat is wat Ikgroei is. De plaats waar je jezelf de ruimte geeft om er voor jezelf te zijn. Hier kun je werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest. We voegen het samen, want het één functioneert nou eenmaal beter in samenwerking met het ander.

We werken in groepen van maximaal 14 personen. Hierdoor heb je fysiek voldoende ruimte en is er voor de docenten ruim voldoende de mogelijkheid om bij ieder te ondersteunen. Iedereen is anders, ieder lijf is anders en zo geven we ook les. We werken met veel persoonlijke begeleiding zodat je kunt groeien naar een niveau waar je je prettig bij voelt. We geven onze lessen met passie, vanuit ons hart en geven graag onze kennis en enthousiasme door. Ikgroei blijft in beweging om onze kennis te verbeteren en verruimen. Zo groeien we steeds door.

In de prachte, ruime studio met mooie lichtinval, worden de lessen verzorgd. Deze unieke, rustige en historische locatie op de kop van de Piushaven naast natuurgebied Moerenburg, ademt sfeer en rust.  Wanneer de achtergevel is opengeslagen heb je een wijds uitzicht over het water.

Er is genoeg ruimte om te gratis te parkeren.

Voel je welkom…

Mary Ann Moerkens

Ik ben Mary Ann Moerkens, samenwonend met Sander en moeder van 4 prachtige jongens. Thijn, Ben , Steven en Dorus. Van oorsprong ben ik docent Handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen maar ik heb uiteindelijk gekozen om niet in het onderwijs te gaan werken.

Shirley Passier

Mijn naam is Shirley Passier, bevlogen yogi sinds een jaar of 8 , daarnaast behandelaar in de GGZ en geïnteresseerd in alles wat met de levenskunst te maken heeft. Door deze combi weet ik als geen ander hoe duidelijk en belangrijk de wisselwerking tussen lichaam en geest is. Ik heb in 2 jaar de 500h yoga teacher training gevolgd bij Yogacentrum Tilburg en deze in 2016 afgerond. Hierna ben ik voor onbepaalde tijd op reis vertrokken en heb in het verre Azië mijn kennis en ervaring op dit gebied verdiept en uitgebreid.

Mijn yogalessen bij Ikgroei kenmerken zich door een fijne combinatie van bewustzijn, uitdaging en verdieping met heldere instructies en een nuchtere insteek op spirituele zaken. In pilateslessen nodig ik je uit om op een onderzoekende manier je lichaam te verkennen, respectvol uit te dagen en op een mindfull manier te versterken.

Lisa Akerboom

Naast mijn beroep als Yoga- en Pilatesdocent werk ik ook als coach binnen het voortgezet onderwijs. Afgelopen december heb ik een tweejarige docentenopleiding Hatha Yoga afgerond. De meest interessante ervaring die ik ooit heb waarmee ik mijn aller allergrootste passie heb gevonden. De eeuwenoude filosofieën van de yogaleer, het samengaan van de spirituele zoektocht binnen de fysieke beoefening vormen een continue bron van inspiratie. ‘Ik Groei’ kenmerkt zich door de open, warme en persoonlijke sfeer, met veel individuele aandacht en dit zet ik ook door binnen mijn lessen.

Giordana Pangrazzi

Mijn naam is Giordana en als danseres/dansdocente ben ik de Pilates en Yogawereld in gerold. Ik heb van jongs af aan geleerd om mijn lichaam als middel te gebruiken om ideeën en verhalen tot uiting te laten komen. Door Pilates en Yoga ben ik nog bewuster gaan voelen hoe mijn lichaam werkt en reageert.

Yoga, vooral Yin als ultieme tegenpool van mijzelf, leerde mij en mijn enthousiasme, nieuwsgierigheid  te temmen en grenzen te stimuleren maar ook te bewaken en respecteren. Zo kon ik meer balans vinden om naast fysieke beweegredenen voor dans, pilates of yoga ook mentaal stil te staan en leren voelen in het moment. Dat is iets wat ik graag doorgeef in mijn lessen.

Onze studio

Onze studio is gevestigd in een karakteristiek pand in het Piushavengebied (de Werf) van Tilburg. Het pand met de bijnaam “het bonbonnetje” ,door de vorm van het dak, is het oude betaalkantoor (1936) van de gemeentewerf.  In 2014 is het pand volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld door woningbouwvereniging Tiwos.