Ik Groei sinds 2008

In 2008 is Ik Groei Tilburg ontstaan vanuit een visie; Volg je gevoel en volg je hart. Voor mezelf betekende het; in balans brengen van lichaam en geest. Yoga kwam op mijn pad waar ik Pilates al had gevonden en dit wilde ik gaan uitdragen.

In je dagelijkse gang, drukke, of stressvolle tijden luisteren naar wat je nodig hebt en vanuit daar jezelf ontdekken en ontwikkelen; Dat is wat Ikgroei is. De plaats waar je jezelf de ruimte geeft om er voor jezelf te zijn. Hier kun je werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest. We voegen het samen, want het één functioneert nou eenmaal beter in samenwerking met het ander.

We werken in groepen van maximaal 16 personen. Hierdoor heb je fysiek voldoende ruimte en is er voor de docenten ruim voldoende de mogelijkheid om bij ieder te ondersteunen. Iedereen is anders, ieder lijf is anders en zo geven we ook les. We werken met veel persoonlijke begeleiding zodat je kunt groeien naar een niveau waar je je prettig bij voelt. We geven onze lessen met passie, vanuit ons hart en geven graag onze kennis en enthousiasme door. Ikgroei blijft in beweging om onze kennis te verbeteren en verruimen. Zo groeien we steeds door.

In de prachte, ruime studio met mooie lichtinval, worden de lessen verzorgd. Deze unieke, rustige en historische locatie op de kop van de Piushaven naast natuurgebied Moerenburg, ademt sfeer en rust.  Wanneer de achtergevel is opengeslagen heb je een wijds uitzicht over het water.

Er is genoeg ruimte om te gratis te parkeren.

Voel je welkom…

Mary Ann Moerkens

Ik ben Mary Ann Moerkens, samenwonend met Sander en moeder van 4 prachtige jongens. Thijn, Ben, Steven en Dorus. Deze jongens leren me elke dag meer over mezelf en de wereld waarin we leven. Van oorsprong ben ik docent Handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen. Mijn passie is bewegen en de werking van het lichaam. Ik kan het ook niet laten om me hier steeds meer in te verdiepen en er steeds meer over te willen leren en uitdragen.  Het mooie aan de les vormen die er in mijn studio te volgen zijn, dat ze allemaal je lichaam ondersteunen en je mind tot stilstand brengen. Of je nu blij wordt van een Pilates reformer les of een zachte Yin yoga, er is ruimte om in je lijf te gaan zitten en te ervaren en te voelen wat beweging met je doet. De mooie, fijne plek die ik gevonden heb hiervoor deel ik graag met jullie.

Lisa Akerboom

Naast mijn beroep als Yoga- en Pilatesdocent werk ik ook als coach binnen het voortgezet onderwijs. Afgelopen december heb ik een tweejarige docentenopleiding Hatha Yoga afgerond. De meest interessante ervaring die ik ooit heb waarmee ik mijn aller allergrootste passie heb gevonden. De eeuwenoude filosofieën van de yogaleer, het samengaan van de spirituele zoektocht binnen de fysieke beoefening vormen een continue bron van inspiratie. ‘Ik Groei’ kenmerkt zich door de open, warme en persoonlijke sfeer, met veel individuele aandacht en dit zet ik ook door binnen mijn lessen.

Margreet Huurderman

Vanuit mijn passie om mensen naar een fijne staat van zijn te begeleiden, ben ik via de psychosociale therapie opleiding op het pad van Yoga gekomen. Yoga liet me accepteren wat ik niet kon veranderen en gaf me de kracht in mijn lichaam en in mijn geest om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Dat gunde ik anderen ook. Daarom ben ik les gaan geven. Daarna ben ik de opleiding tot Pilates docent gaan volgen. In Pilates leerde ik meer respect voor mijn lichaam te hebben en te werken vanuit mijn centrum. En leef ik nog bewuster met mijn lijf. Ook dit gun ik anderen. Daarom geef ik les.

En massages geef ik vanuit diezelfde passie. Zodat mensen het optimale uit hun lijf en leven kunnen halen.

Chamera Chan Jong Chu

Laat ik mezelf nog eens voorstellen. Mijn naam is Chamera Chan Jong Chu en ga binnenkort weer wonen in Tilburg met mijn dochter Luna.
Sinds 2015 is mijn les geef avontuur van start gegaan. Zowel lesgeven als mijn eigen beoefening doen, is iedere keer als een thuiskomen in mezelf. Als creatieve duizendpoot heb ik me verdiept in vele verschillende yogastijlen in het brede spectrum van yin en yang yoga.

Yin het ontvankelijke waar we lichaam en geest laten versmelten in het stille. Waar we onze fijngevoelige voelsprieten leren te voelen wat ‘is’ in de verschillende energetische lichamen die we hebben. Via onze emoties, gedachten en lichaam sensaties.

Het yin gedeelte van yoga uit heeft me doen doorgroeien tot energetisch healer. Waar ik in mijn eigen praktijk prachtige zielereizen mag begeleiden vaak 1 op 1 voor klanten. Neem gerust eens een kijkje op mijn website, ik maak namelijk ook Lichttaal Art. Waar ik een vertaalslag maak van mijn gevoel, innerlijke werelden en spirituele gidsen via digitale tekeningen.

Het actieve gedeelte van yoga het vurige gedeelte, ook wel Yang genoemd, staat tegenover Yin. Waar we juist het lijf meer uitdagen, en het innerlijke vuur weer laten branden door ons hartslag te verhogen en spieren activeren. Pilates laat mij voelen en ervaren hoe reinigend en versterkend het is om met de Powerhouse te werken. Vaak ook echt een feestje de fysieke uitdagingen!

Vol passie neem ik je mee op reis door je eigen lijf in de lessen die ik vast geef op de vrijdagochtend. Pilates & Yin Yang Flow.

Ik ontmoet je graag in 1 van de lessen!

Onze studio

Onze studio is gevestigd in een karakteristiek pand in het Piushavengebied (de Werf) van Tilburg. Het pand met de bijnaam “het bonbonnetje” ,door de vorm van het dak, is het oude betaalkantoor (1936) van de gemeentewerf.  In 2014 is het pand volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld door woningbouwvereniging Tiwos.