Pilates mat

Bij deze lessen wordt de aandacht vooral gelegd bij je houding, stabiliteit, coördinatie, adem en je focus op je lichaam.

Het is een effectieve methode om je lichaam te versterken en functies te verbeteren.

Het hele lichaam is betrokken bij  onze  Pilates mat les.. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Sterke spieren geven je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.  Ter ondersteuning van de mat oefeningen worden er ook materialen (props) in de lessen gebruikt. Dit om nog beter te kunnen ervaren waar je je spieren kunt uitdagen on ondersteunen.

Deze les is toegankelijk voor ieder niveau. Tijdens de lessen worden op niveau aanwijzingen on ondersteuning gegeven.