Yoga tijdens je zwangerschap

Yoga tijdens zwangerschap
Tijdens de zwangerschapsyoga wordt je lichamelijk en geestelijk voorbereidt op een fijne zwangerschap en een ontspannen bevalling. Onzekerheden worden weggenomen en je leert jezelf ontspannen ook wanneer dat best lastig is. Tijdens een zwangerschap en de bevalling weet je niet altijd wat je te wachten staat. Praktische informatie is dan handig.

De zwangerschapslessen zijn een combinatie van yoga houdingen en pilates oefeningen om zo de best mogelijke voorbereiding voor je lichaam te creëren. De yogahoudingen met name om te leren luisteren naar je lichaam en te ontspannen en de pilates oefeningen meer om je bekken en rug sterk te houden. Zo voorkom en vermijd je bekken en rugklachten. Je krijgt een betere houding en heb je na je bevalling weer sneller controle over je buik en bekken.

Tijdens de zwangerschapsyoga worden verschillende ademtechnieken aangeboden die je tijdens je bevalling kunt gebruiken. Verschillende technieken voor het opvangen van je weeën in de verschillende fases van de bevalling.

Zo ben je voorbereid en kun je ontspannen je bevalling tegemoet zien.

De zwangerschapslessen duren 75 minuten, waarbij in het laatste kwartier ruimte is voor thee en eventuele vragen.
De zwangerschapslessen zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen ervaring met yoga of pilates te hebben. De zwangerschapsyoga wordt aangeboden in een blok van 10 lessen voor €150,-. Mocht je daarna nog extra lessen willen, dan is die mogelijkheid aanwezig.

Vergoeding door zorgverzekeraar bijna altijd mogelijk, vraag het na bij je zorgverzekeraar.