Yoga en Pilates tegen winter blues

We hebben er allemaal last van; winterblues, ook ik. Ik mis de zon, wil graag meer licht en laat me maak verleiden door binnen te blijven omdat ik het koud heb. Juist naar buiten gaan en doen wat fijn is, kan je enorm helpen om de blues binnen de perken te houden. Hier bij tips om door de donkere dagen heen te komen.

Hou je huis licht, haal zoveel mogelijk daglicht naar binnen. Zet dus je gordijnen open en schakel lichtbronnen in, waar het nodig is.

Ga zo veel mogelijk naar buiten. Bewegen is heel belangrijk. Lekker buiten zijn en bewegen zorgt voor een beetje geluk. Je maakt namelijk het endorfine hormoon aan. Dat is een geluk hormoon dat je in de winter hard nodig hebt. Een korte wandeling, op de fiets naar je werk, de trap nemen in plaats van de lift, je auto wat verder weg van de supermarkt zetten zodat je wat meer loopt. Alle kleine beetje helpen. Daarnaast haal je ook als de zon niet schijnt vitamine D naar binnen. Deze is juist in de winter broodnodig. Schijnt de zon wel? Gebruik dan niet te snel je zonnebril. Laat de zon gerust eens in je ogen schijnen.

Eet gezond en gevarieerd:
In de winter heb je vooral meer Vitamines nodig. Eet veel groene groenten en gebruik het liefst zo min mogelijk suiker. Maak van je bord een kleuren festijn en laat je niet verleiden tot makkelijk eten.

Een avondje op de bank zitten met Netflix is natuurlijk heerlijk, vooral ook blijven doen.  Maar overdrijf het niet. Bewaar dit bv voor je weekend en zorg dat je door de week lekker gaat bewegen. Alle bewegingen waar je blij van wordt zijn prima. Doe vooral iets wat je fijn vindt dan houdt je het ook langer vol.

Ga mediteren, doe Yoga of sluit aan bij Pilates, of kies ook een moment voor jezelf zonder input. Om even je piekergedachten stil te zetten, je hoofd even leeg te maken. Focus je op je ademhaling. Door rustig te ademen, verlaag je meteen je stress-level. Ga nu juist dat boek lezen wat je graag nog eens wilde lezen. Gun jezelf de ruimte en de tijd om te leren.

Kom juist eens wat vaker binnen voor een yoga of pilates les. We hebben we zoveel op het rooster staan. Er is vast wel een tijd bij die bij je past. Wil je extra lessen om te volgen vraag naar de mogelijkheden en activeer je winterblues uit je systeem.

Ik zie je snel op de mat!!