Myofascial Release vanaf 1 Januari

Nieuwe les op het rooster bij IKgroei.

Vanaf 1 Januari wordt yoga veranderd naar Myofascial release

Zaterdag 9.45 – 10-45

Fascia? Wat is Fascia?

Fascia is het bindweefsel wat ons lijf bij elkaar houdt. Het is als een ‘dun waterig web’ wat om onze spieren, spiervezels, organen en botten zit. Hoe vloeibaarder het fascia, hoe soepeler je jezelf voelt en kunt bewegen. Door allerlei omstandigheden kunnen er stagnaties en verklevingen in je fascia zitten. Dit kan voelen als stijf, als knopen in je spieren of zelfs pijn veroorzaken. Dit komt door bij voorbeeld (sport)blessures, te lang in dezelfde houding te zijn (lees: lang zitten, maar ook een voorkeurshouding die jouw lijf geen goed doet), door stress, of door een combinatie van meerdere van deze factoren. Ook naar mate we ouder worden neemt de vloeibaarheid van het fascia langzaam af.

 

Het is dus belangrijk dat we ons fascia soepel maken/houden. Dit kan gelukkig op allerlei manieren. Kom je naar deze les dan ervaar je hoe je lijf aanvoelt, hoe je door manipulatie van het fascia je jezelf meer ontspannen zult voelen. Je komt ruimer in jouw ‘binnenvoering’ te zitten.

 

Tijdens deze les gaan we diverse methoden toepassen en ervaren!

We werken met diverse ballen, foamrollers, de strip, onze eigen handen, maar ook ademtechnieken, etc.

 

Fascia release is gebruikelijk bij diverse sporten.  Krachttrainers, (top)sporters, maar ook yogi’s.  Het lijkt aan populariteit steeds meer toe te nemen. Onze docent Inge houdt zich hier al jaren mee bezig en vond het tijd dat het ook bij IkGroei geïntroduceerd mag worden. Ze volgde hiervoor diverse cursussen, las diverse boeken, en heeft zelf aan den lijve gevoeld en ervaren wat het doet. Het past goed bij studio IkGroei omdat we ook in deze les werken aan lichaamsbewustzijn.

Voel je welkom om aan te sluiten bij deze les. Wil je graag eens proberen boek je proefles in.