Meer over Helinde (Hin) Smits

Mijn naam is Helinde Smits, ook wel Hin. Yoga brengt mij de rust die ik voorheen alleen via overmatig sporten kon behalen. Dansen, klimmen, hardlopen… Liefst zo vaak en lang mogelijk. 
Ik hield van een uitdaging en mijn grenzen verleggen, maar hield vooral van de rust en stilte in mijn hoofd na een ontzettend harde training. Dit putte mijn lijf langzaam uit. Ik kreeg blessures. Mijn manier om te ontspannen werkte niet meer …


Tot ik in Azië mijn eerste yogales had. Sinds lange tijd ervaarde ik hoe het was om echt te ontspannen en tot rust te komen zonder mijn lijf uit te putten. Vanaf dat moment ben ik me steeds verder in yoga gaan verdiepen. In mijn lessen wissel ik vloeiende bewegingen graag af met pittige houdingen. In een uitdagende lichaamshouding is er geen tijd om na te denken. Een houding hoeft er niet perfect uit te zien, maar moet vooral goed voelen in je lichaam, hoe uitdagend ook. De ontwikkeling en groei die yoga teweegbrengt vind ik schitterend, zowel emotioneel als fysiek. Ik houd er nog steeds van om de uitdaging op te zoeken, maar heb geleerd dat doorduwen en pijn lijden niet de manier is. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd in Hatha yoga, Pralaya yoga, Restorative yoga, Aerial yoga en Yin yoga. Sinds kort geef ik ook een combinatie van yoga en pilates op woensdagavond. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in één van mijn lessen bij ‘Ik Groei’